• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google+
  • Blogspot
< Inapoi

Codul Rutier 2016
01.03.2016


[Noile reglement
ări se adresează iubitorilor de maşini]

 

Poza 1

Ne-am obişnuit deja ca adesea să fie aduse modificări Codului Rutier. Şi în acest an şoferii ar trebui să recitească legislaţia, căci Guvernul României vrea să introducă noi prevederi. Iar prima nouă lege propusă este adresată în special celor care iubesc animalele.

 

 

Modificarea Codului Rutier propusă de Senat înainte de Crăciun vizează atât protejarea animalelor, cât şi a celorlalţi pasageri din maşină. Iar dacă până acum puteai să transporţi patrupedul fără nişte specificaţii clare şi stricte, trebuie să ştii că începând cu acest an necuvântătoarele pot fi luate cu tine în maşină doar dacă sunt în cuşti speciale.

 

Propusă, dar nevotată încă

 

Legea a fost propusă, dar dezbaterile parlamentare pe această temă vor începe abia după prima zi din luna februarie, după ce aleşii noştri se vor întoarce din concediu.

 

Deputaţii şi senatorii au elaborat un proiect de lege amplu cu privire la transportul de animale. Dacă va fi votată şi mai apoi promulgată de preşedintele ţării, noua lege va fi astfel: Se interzice conducătorului de vehicul să transporte animale sau păsări vii în interiorul acestuia, cu excepţia situaţiei în care animalele sau păsările sunt transportate în dispozitive speciale care să nu le permită deplasarea liberă prin vehicul.

 

Principalul motiv pentru propunerea legii este faptul că de cele mai multe ori animalele sunt imprevizibile şi pot cauza accidente de circulaţie. Iubitorii de animale susţin însă atunci când sunt în cuşti, necuvântătoarele ar putea deveni agitate şi i-ar distrage şi mai mult atenţia şoferului.

 

share with facebook

Adauga comentariu

0 comentarii