• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google+
  • Blogspot
< Inapoi

Artizan Image: The way of the gentlemen
18.03.2016

Poza 2"Artizan Image" oferă consiliere de imagine personală exclusiv pentru bărbaţi. Fondată în Cluj Napoca în 2015, compania a fost creată pentru a consilia domnii de orice vârstă în a-şi atinge imaginea ideală pentru fiecare din ei şi pentru a fi văzuţi la potenţialul lor maxim oricând şi oriunde. Ce părere au reprezentanţii companiei despre vestimentaţia domnilor din  zilele noastre? Care sunt principalele greşeli pe care aceştia le fac atunci când îşi aleg o ţinută? Aflăm în cele ce urmează!

 

 

AutoElite Magazine: Bună ziua. Vă mulţumesc în numele întregii echipe AutoElite Magazine că aţi acceptat să stăm de vorbă. Spuneţi-mi pentru început, cum v-aţi descoperit pasiunea pentru moda şi ce v-a determinat să demaraţi un business în acest domeniu?

 

Artizan Image: Pasiunea ne-a a fost inspirată de exemplele din exterior. Modele de eleganţă există peste tot în jurul nostru. De la gentlemanul britanic la excentricul italian, de la bloguri de specialitate la bărbatul de pe stradă, inspiraţia există peste tot. Trebuie doar să realizăm importanţa propriei imagini şi rolul acesteia în percepţia celorlalţi asupra noastră.

 

Ideea de a crea un business a venit la îndemnul unui prieten. Observând exemplul şi sfaturile pe care le ofeream apropiaţilor şi interesul nostru de a ne dezvolta mereu experienţa şi cunoştiinţele, ne-a sugerat să transformăm pasiunea în afacere.

 

 

A.E.: Martie este luna femeilor şi cadoul ideal pentru o femeie este ca domnul de lângă ea să arate impecabil. :)  Ce inseamnă, în opinia Artizan Image, un bărbat bine îmbrăcat?

 

A.I. : Eleganţa supremă pentru un barbat o reprezintă costumul. Aceasta este însă nulă fără atitudinea potrivită şi o conduită interioară pe măsură.

 

 

A.E.: Cum sunt bărbaţii din România faţă de cei din vestul Europei? Vi se pare că în ultimii ani sunt mai interesaţi de imaginea lor şi pun mai mare preţ pe felul în care se îmbracă?

 

A.I: Să spunem că în Vestul Europei s-a păstrat mai bine cultura vestimentară. Eleganţa a rămas printre priorităţile bărbatului modern. Din păcate, în România s-a pierdut o tradiţie impresionantă a vestimentaţiei masculine. Au fost vremuri în care croitoria românească era respectată şi apreciată în toată Europa. Deşi în ultimii ani imaginea bărbaţilor din ţară a început un Poza 4trend ascendent, mai avem încă de căutat propria identitate.

 

 

A.E.: Care sunt piesele statement pe care orice bărbat trebuie să le aibă în garderobă?

 

A.I: În viziunea noastră, din garderoba unui gentleman modern nu ar trebui să lipsească: costumul de culoare închisă dintr-o stofă de calitate, cămaşa albă elegantă, pantofii negrii Oxford, cravata şi batista din matase, un ceas elveţian, o vesta cu revere şi un parfum care să îl avantajeze.

 

 

A.E.: “Stilul este acel ceva pe care cu toţii îl avem, trebuie doar să îl găsim” spunea designerul Diane von  Furstenberg. Au domnii o problemă în a-şi găsi propriul stil?

 

A.I: Pentru noi mai corect ar suna :" Stilul este ceva ce avem cu toţii, trebuie doar să îl căutăm". Cel mai greu pas e cel de a-ţi părăsi zona de confort. Încă există mentalitatea de a nu investi în propriul aspect, deşi totul porneşte de la asta. Se spune că ar trebui să te îmbraci precum bărbatul care îţi doreşti să ajungi, nu cel care eşti, nu?

 

 

A.E.: De ce are nevoie un bărbat atunci când hotărăște să își construiască un stil vestimentar propriu? Trebuie să pornească de la un o piesă vestimentară anume sau pur și simplu să își creeze ținutele în funcție de ceea ce simte?

 

A.I: Recomandarea pe care o facem clienţilor noştri care caută să îşi înceapă o garderobă este costumul din trei piese. Pentru noi este cel mai versatil element vestimentar, putând crea nu mai puţin de 6 - 7 ţinute diferite pornind de la un astfel de costum.

 

 

A.E.: Care consideraţi că este principala greşeală pe care o fac domnii atunci când îşi construiesc un outfit pentru o nunta, spre exemplu?

 

A.I: Cea mai des întâlnită greşeala la o ţinută elegantă o reprezintă dimensiunea incorectă a hainelor. Costumul este piesa vestimentară care pune cel mai bine în evidenţă silueta masculină, iar a purta unul prea larg sau prea strâmt, cu mânecile sau 

Poza 1pantalonii prea lungi înseamnă a irosi şansa de a-ţi pune calităţile în valoare.

 

 

A.E.: Un nou an tocmai a început şi citeam chiar săptămânile trecute că roz-cuarţ şi albastru-seren sunt cele două culori oficiale desemnate de Institutul Pantone pentru 2016. Vor fi acestea potrivite şi pentru garderoba domnilor?

 

A.I: Aici discuţia e mai complexă. În primul rând, da, cu puţină pricepere, orice culoare poate fi introdusă cu succes în garderoba unui domn. Însă aici la Artizan, noi credem în stil şi nu în modă. Ne facem o misiune din a crea pentru fiecare client o identitate distinctă, care să nu depindă nici de tradiţii şi nici de trenduri.

 

 

A.E.: Am urmărit proiectele de schimbare de imagine pe care v-aţi lăsat amprenta şi sunt wow. De asemenea, am văzut câteva imagini sub denumirea de Bespoke. Ce puteţi să ne spuneţi despre acest proiect? Veţi merge mai departe şi veţi şi crea hainele pe care le recomandaţi domnilor?

 

A.I: Acest proiect este special pentru noi, un concept deosebit la care lucrăm de mult timp. Bespoke de la Artizan va fi un brand unic, care va întruni cele mai inalte standarde în materie de servicii, apropiere de client şi calitate a produselor.

 

 

A.E.: Pentru că interviul va fi publicat într-o revista cu profil auto, nu pot să nu fac referire şi la maşini. Care credeţi că sunt cele mai stilish branduri auto care întregesc cu succes o imagine impecabilă?

 

A.I: Atunci când e vorba de maşini e greu să nu fim subiectivi. Fiind în general influenţaţi de moda şi cultura britanică, brandul care adună toate calităţile în viziunea noastră e Aston Martin. Desigur există şi alţi producători, mai puţin exclusivişti, ale căror mărci pot desăvârşi imaginea unui bărbat. Pentru a enumera doar câteva : Lexus, Mercedes, Volvo.

 

 

A.E.: Am tot vorbit despre domni şi imaginea acestora, dar nu putem omite femeile. Spuneţi-ne în final, cum ar trebui să fie o doamnă pentru a arăta perfect lângă domnii care vin la Artizan Image pentru consultanţă?

 

A.I: Ce trebuie să conştientizăm e că persoana de lângă noi ne reprezintă, şi invers. În rest, lăsăm detaliile în seama celor avizaţi în consultanţa feminină.

 

Poza 3

 

share with facebook

Adauga comentariu

0 comentarii