• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google+
  • Blogspot
< Inapoi

O zi la Gardaland sau cum poţi redeveni copil
10.07.2016

Cea mai frumoasă perioadă a vieții este cu siguranță pentru toată lumea, copilăria. Un bun prilej de a te întoarce în acea perioadă, este clar o vacanță într-un parc de distracție și aventură. Parcurile tematice renumite pe lângă faptul că reușesc să atragă milioane de vizitatori anual,  oferă și prilejul de a  crea o lume în care imaginația nu are limite. Și, pentru că anul școlar s-a încheiat iar vacanța de vară a sosit, avem  o ocazie bună de a organiza o mică evadare alături de familie, şi nu numai, într-un astfel de loc. Așadar, ne-am gândit să vă prezentăm unul dintre cele mai vestite parcuri de distracții din Europa, recomandat chiar şi dependenţilor de adrenalină – poate în felul acesta îşi mai potolesc setea şi vor fi mai cuminţi la volan.

 

Poza 5 

 

Construit în provincia italiană Verona, în apropierea lacului Garda şi deschis publicului înca din anul 1975, Gardaland este cel mai mare parc tematic de distracţii din Italia, în anul 2005, cei de la Forbes plasându-l pe poziţia a 5-a în topul celor mai bune parcuri de distracţie din lume. Complexul se întinde pe o suprafaţă de 44,5 hectare, parcul de distracţii ocupând o suprafaţă de 20 hectare şi include Gardaland, Gardaland Sea-Life şi Gardaland Hotel  Atracţiile tradiţionale şi spectacolele de divertisment atrag anual aproape 3 milioane de vizitatori.

 

Odată intrat în parc, nu ai cum să nu fi impresionat de grija pentru detalii şi frumos, pentru care italienii au fost faimoşi dintotdeauna. Eşti întampinat de o uriaşă cascadă artificială, înconjurată de palmieri şi oleandrii, multe decoraţiuni florale, efecte speciale şi bineînţeles, micul balaur Prezzemolo (Pătrunjel), mascota oficială.

 

Achiziţionarea biletelor se poate face atât de la faţa locului, contra sumei de 39.50€/pers, cât şi on-line la preţul de 36€/pers. O variantă ceva mai ieftină ar fi rezervarea cu dată fixă, care se face cu cel puţin 7 zile înainte, la preţul de 31€/pers.               

 

Parcul dezvoltă un concept structurat pe trei teme principale: Aventură, Adrenalină şi Fantezie şi oferă vizitatorilor săi 6 roller-coastere plus alte 56 de atracţii potrivite pentru toate vârstele. În următoarele rânduri, vă vom descrie pe scurt câteva din principalele atracţii ale parcului.

 

Poza 2

 

“Jungle Rapids” – ideal pentru zilele toride de vară - presupune o călătorie într-o barcă mică prin jungla Amazoniană, cu temple mistice şi printr-un mini Kilimanjaro, unde vei fi atacat de băştinaşii cu suliţe. Pentru ca tematica să fie mai plăcută, de-a lungul expediţiei vei fi stropit de elefanţii de pe margini şi şerpii încolăciţi pe coloane.

 

Poza 3

 

“Fuga da Atlantide” este un “water ride”, dar de dimensiuni mai mari, o scenografie fantasmagorică şi un raport senzaţii vs plăcere cu un coeficient ridicat. Este una dintre cele mai mari atracţii de acest fel din Europa, iar viteza este şi ea peste masura. Are o lungime de peste 700m, iar coborârile sunt abrupte şi lungi. Baie garantată pentru toată lumea!

 

Poza 4

 

“Blue Tornado”este în mod sigur cel mai “tare” roller-coaster din parc şi cu cea mai mare afluenţă de public. Include 8 looping-uri pe o lungime de 760m, iar înălţimea maximă atinge 33 de metri. Deşi atinge o viteză de doar 80 km/h, călătoria la bordul avionului supersonic îţi va tăia cu siguranţă răsuflarea. Este ideal pentru iubitorii de adrenalină şi desigur, nu este indicat pentru cardiaci.

 

“Raptor”este un aşa numit “wing-coaster” şi este primul de acest fel din Europa. Deoarece poziţionarea scaunelor se află în afara şinelor, în anumite momente ai senzaţia că pluteşti pe aripile unei păsări uriaşe. Traseul începe cu o coborâre abruptă, fiind continuat de o serie de răsuciri la o viteză maximă de 90 km/h.

 

Poza 1

 

“Oblivion: The Black Hole” - dat în folosinţă în martie 2015 - este un roller-coaster spectaculos, care te întâmpină încă de la intrare, cu un design făcut după scenari SF, multe leduri şi efecte speciale. Pornirea se face în rampă, iar căruciorul se opreşte preţ de 2-3 secunde la marginea unei prăpăstii, călătoria fiind urmată de o cădere în gol, multe looping-uri şi înclinaţii. La final, un jet de aburi reci te va readuce la realitate.

 

Pentru cei mai mici şi visători membrii ai familiei vă recomandăm “Lumea magică a lui Prezzemolo”- o lume multicoloră, inspirată din poveşti cu o scenografie ireproşabil gândită. Aici sunt peste 10 atracţii: trenuleţe fermecate, un copac gigantic vorbitor, Ferma Doremi, zona Peter Pan, castelul magicianului Merlin, ceşcuţe mişcătoare şi multe altele.

 

Pentru 5€ în plus faţă de biletul classic, se poate vizita şi Gardaland Sea Life, locul în care vei descoperi o multitudine de creaturi care populează apele dulci şi marine ale întregii planete.

 

O zi la Gardaland se încheie cu parada personajelor parcului şi un spectacol final.

 

                                                                                                                                                                      Alice Balais

 

 

share with facebook

Adauga comentariu

0 comentarii