• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google+
  • Blogspot
< Inapoi

Cum sa inchiriezi o masina in UE
19.08.2016

Poza 1

 

 

Autoreport.ro împreună cu ECC România vine în ajutorul celor care vor să închirieze o mașină în vacanță în România sau din UE. Procedura nu este foarte complicată dar nececesită atenție la detalii. 

 

Închirierea unei mașini este de cele mai multe ori un mijloc practic și comod pentru a călători în Europa. Însă, necitirea condițiilor de închiriere, a informațiilor privind atenționările speciale sau a celor privind răspunderea companiei, îți poate crea o mulțime de surprize neplăcute. Iată câteva sfaturi practice, care să te ajute să eviți eventualele probleme, a declarat Irina Chirițoiu, Director ECC Romania.

 

Înainte de închirierea mașinii se recomandă să compari ofertele, astfel încât cea aleasă să corespundă nevoilor tale, disponibilităților și bugetului alocat. De regulă, o mașină se închiriază având în vedere trei considerente: numărul de persoane cu care călătorești și al bagajelor, numărul kilometrilor pe care vrei să îi parcurgi și caracteristicile mașinii, acestea din urmă fiind diferite în funcție de zona pe care vrei să o vizitezi. Spre exemplu, pentru o zonă montană se recomandă o mașină cu o capacitate mare, iar pentru vizitarea unei zone istorice o mașină de dimensiuni mai mici.

 

Odată făcută alegerea companiei și a mașinii pe care vrei să o închiriezi trebuie să te decizi cum faci rezervarea: online, prin intermediul site-ului companiei sau al platformelor web specializate sau direct de la ghișeul companiei. Este cunoscut faptul că închirierea unei mașini prin intermediul web site-ului companiei sau a platformelor web site-urilor specializate îți oferă comoditate și rapiditate.

 

Dar, trebuie să știi că înainte de a proceda la rezervarea efectivă a mașinii trebuie să citești condițiile generale de rezervare și condițiile de închiriere ale companiei de închirieri, pentru a fi sigur că îndeplinești toate cerințele solicitate, cum ar fi de exemplu să deții un card de credit și nu unul de debit, sa ai permis de conducere valabil și cu o anumită vechime, dar și pentru a cunoaște excluderile și limitările de răspundere ale companiei.

 

Platformele online trebuie să îți ofere, înainte de a proceda la rezervarea unei mașini, informații despre:

  • condițiile de închiriere ale companiilor de închirieri partenere;

 

autoreport.ro

share with facebook

Adauga comentariu

0 comentarii