• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google+
  • Blogspot
< Inapoi

3 obiceiuri care deteriorează mașina: Tu le practici?
19.08.2016

3 obiceiuri care deteriorează mașina: Tu le practici?

Evoluția tehnologiei și a designului ne permite ca în fiecare an să ne bucurăm de mașini cu design mai interesant, cu fiabilitate mai mare și cu mai multe specificații și opțiuni pentru șofer. Însă indiferent de aceste aspect, starea de funcționalitate a mașinii depinde în proporție de 90 % de cel care o conduce.

Recomandat este să acorzi atenție verificărilor tehnice periodice, să ai grijă de toate aspectele tehnice așa cum sunt ele menționate în cartea automobilului, să o cureți constant și să o duci la un mecanic la primul semnal că ceva nu ar fi în regulă. Și pe lângă toate acestea, asigură-te că nu te numeri printre șoferii care și-au însușit aceste 3 obiceiuri care deteriorează mult mai repede un automobil.

Nu apeși pedala de ambreiaj până la capăt? Mai gândește-te !

Ambreiajul este probabil una dintre cele mai sensibile părți ale unui automobil. Pe lângă asta, este și foarte costisitor, astfel că cel mai bine ar fi să te ferești de problemele vis-a-vis de el. Cum faci asta ? În primul rând, condu cu atenție. Graba este una dintre cele mai frecvente cauze care determină șoferii să nu calce pedala până la capăt atunci când schimbă vitezele. Iar atunci când acest lucru se întâmplă, cutia de viteze are de suferit și pentru că nu se eliberează suficient lichid de ambreiaj, în timp automobilul se va deteriora.

Trage frâna de mână !

Părerile sunt adesea împărțite și nu puțini sunt cei care susțin că frâna de mână nu trebuie trasă mereu, mai ales în timpul iernii când temperaturile scăzute ar putea determina disfuncționalitatea ei. Totuși, mecanicii spun că atunci când frâna de mână nu este trasă, asupra transmisiei se exercită o presiune suplimentară, care în timp va duce la deteriorarea automobilului. Din acest motiv este indicat ca atunci când e parcat, automobilul să aibă frâna de mână trasă ! Asta indiferent dacă e în pantă/rampă sau nu sau dacă perioada de staționare este mai lungă sau mai scurtă.

Muzica dată la maximum dăunează atat soferului, dar si masinii !

Studiil efectuate în ultima vreme de specialiști au demonstrat faptul că volumul dat la maximum în mașină determină neplăceri. Puțini sunt șoferii care știu că atunci când dau muzica prea tare, șuruburile mașinii se slăbesc din pricina basului, iar aceasta va fi mai slabă și mai zgomotoasă în timp. Pe lângă asta, decibelii peste măsură nu fac bine nici urechilor umane J

Magdalena Gliga

share with facebook

Adauga comentariu

0 comentarii