• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google+
  • Blogspot
< Inapoi

Vacanta in Toscana
13.09.2016

Poza 3           

 

  Se spune că toate drumurile duc la Roma dar obligatoriu să treacă prin Toscana. Poate de la peisajul idilic, poate de la verdele oliv al măslinilor sau poate de la vinul roșu, Toscana fascinează iremediabil … Am admirat fotografiile văzute prin anumite locuri cu dealuri îmbrăcate în esența de verde, chiparoșii parfumați, eventual lanuri de grâu cu maci și în alte cazuri o podgorie iar uneori pentru mine să mă uit la o fotografie frumoasă are același efect cu al cîntului sirenelor pentru Ulise: la văzul ei mă aprind, mă organizez și plec. Dacă se poate ca o destinaţie să se fi lipit de sufletul meu până la adoraţie, aceea este Toscana.
  

 

Iubesc tot ceea ce ține de Italia dar în Toscana m-am simţit extraordinar, am simţit că cel puţin într-o altă viaţă am mai dat pe acolo, simţeam locul ca parte din mine şi ochii mei nu se mai săturau să privească la împrejurimi. 

           

 

Dacă ajungeţi toamna în Toscana veţi avea norocul să puteţi gusta trufe albe, cele mai gustoase şi mai scumpe ciuperci, care apar în octombrie şi noiembrie şi veţi putea participa şi la vendemmia, culesul strugurilor, sau vă puteţi opri din drum la fattorie, la o casă a vinului unde puteţi degusta şi cumpăra unul din celebrele vinuri roşii ale regiunii iar dacă vreţi să evadaţi din cotidian, alegeţi Florenţa, oraşul Renaşterii artei şi culturii italiene, oraşul marelui poet, scriitor şi filosof Dante Aligheri. Un oraș parcă desprins din cărțile poștale.
    

 

    În Toscana sunt aeroporturi internaţionale la Pisa şi la Florenţa, iar dacă sosiţi cu avionul la Roma şi luaţi trenul în două ore şi jumătate, veţi sosi în Florenţa. Acolo unde chiar şi celebrul Dan Brown îşi începe marea aventură a thriller ului„Inferno” dezvăluindu-ne vechi mistere ascunse în strălucitoarele sale palate.
      

 

  Pe lângă oraşele sale istorice pline comori artistice, Toscana a atras mereu vizitatorii cu prospeţimea zonelor rurale cu dealurile molcome, cu mici palate şi vile ascunse în mijlocul unor grădini romantice şi ferme risipite pe coline printre vii şi măslini.
Puteți vizita și Lucca un oraș toscan ce te îmbie la o plimbare cu bicicleta pe bulevardul său încântător, există aici agenții care închiriază biciclete pentru toate vârstele. Vei ajunge la cafenele, locuri pentru picnic aflate de-a lungul rutei. Apoi puteți alege Pisa cu faimosul său Turn înclinat sau puteţi merge către sud la Siena, la şi puteţi poposi la Chianti - numele îți va spune cu siguranță ceva dacă te numeri printre iubitorii licorii lui Bachus.
Distanţele nu sunt mari şi drumurile vor fi foarte plăcute, iar dacă doriţi să gustaţi savoarea mâncărurilor şi a vinurilor toscane autentice vă puteţi opri la o fermă, unde se pot petrece şi câteva nopţi, căci Toscana îşi promovează intens agroturismul.
Se spune ca merită mai degrabă să te oprești în Siena pentru o vizită decât în Florența. Deși nu poate avea bogățiile artistice ale rivalului său istoric, acest oraș seamănă cu un teatru simbolic al vieții toscane, cu o serie de străduțe care te conduc în frumoasa piață în formă de scoică, Piazza del Campo. 
    

 

Planifica apoi o excursie de o zi la Montalcino, un oraș medieval cocoțat pe un deal înalt unde poți petrece dimineața rătăcind pe străzile înguste și prin piețe înainte de a merge să guști faimosul vin Brunello.
       

Italienii au inventat "la dolce vita”. Iar daca vei descoperi Italia dincolo de aglomerările urbane și agitația specifică tuturor țărilor europene, vei observa că atmosfera este într-adevăr una relaxată. Oamenii se întâlnesc dimineața să își bea espresso-ul împreună, turiștii înțeleg că siesta de după masă este obligatorie, pentru ca mâncarea să fie savurată cu adevărat, iar localnicii te ajută să simți farmecul locului.
      

   Scăldate în soarele arzător al peninsulei, casele toscane ies în evidență prin pereții lor de piatră, contrastați de acoperișurile de teracotă, simple și masive, tocmai pentru a putea fi remarcate ușor din amalgamul de culori din grădinile dense și puternic înflorate ale italienilor. Arta amenajării în stil toscan respectă câteva elemente: simplitate și carcater intim unde predominat este stilul rustic inspirat din natură: soare, vin, culori. 
     

 

  Dacă toate acestea îți plac, atunci înseamnă că te poți inspira pentru un decor perfect al casei tale. Interioarele în stil toscan sunt adevărate oaze desprinse din frumusețea naturii în ceea ce privește finisajele de bună calitate pentru a crea interioare fascinante și luxoase.  So. Do it!
      

 

  Toscana este locul meu de suflet, iar Italia, patria inimii mele…și cum orice călătorie începe cu un pas.. Pășiți tiptil cu ochii prin fotografii.

share with facebook

Adauga comentariu

0 comentarii