• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google+
  • Blogspot
< Inapoi

Idei de vacanta: Elvetia
10.12.2017

Poza 1Fie că ești în căutare de senzații tari, fie că ești un hoinar rătăcit prin lume, Elveția este unul dintre cele mai mari "terenuri de joacă" din lume.

Deși nu măsoară mai mult de 41.285 km pătrați este locul de naștere al turismului de iarnă, este  faimoasă pentru lacurile cristaline, pășunile montane verzi, pădurile dese de conifere, transportul care funcționează perfect și cele mai bogate bănci din lume. Elveția pare să fie un amestec extrem de armonios de peisaje halucinante, tradiții alpine, strălucire și glamour urban. Regiunea pitorească dăruită cu de toate de către Mama Natură, Elveția, mica țară fără ieșire la mare, se află pe lista dorințelor oricărui pasionat de călătorii. De ce? Fiindcă oferă opțiuni nebănuite pentru toate categoriile de turiști. Pentru cei care adoră să admire peisaje, țara este un adevărat paradis. Cei dornici de adrenalină vor găsi aventură cât cuprinde, fotografii o vor aprecia peste măsură, iar pentru iubitorii de ciocolată, este cea mai dulce destinație din lume.

Vă doriți să ajungeți la Summit-ul Alpilor dar nu sunteți dispuși să treceți prin asprimea alpinismului? Vă doriți să simțiți un aer proaspăt alpin dar aveți de luat și copiii?  Sau pur și simplu vă plictisiți? Oricare ar fi, orice scuză este o scuză perfectă pentru a face o plimbare pe First Cliff Walk by Tissot.

First Cliff Este o atracție de vârf din regiunea Jungfrau și este situată lângă Grindewald. Dacă doriți să vă învingeți teama de înălțimi, First Walk trebuie să fie primul element pe itinerariul dvs.

E ușor de ajuns în Grindewald, puteți să vă uitați pe tabelele trenurilor și veți găsi cea mai bună rută de oriunde veți veni. Ajunși acolo luați telecabina până sus. Când coborâți vor exista indicatoare care vă vor duce la Cliff Walk.

Drumul până începe cu un traseu care înconjoară un mic deal, care mai apoi se transformă într-o cale îngustă de metal.

Cliff Walk-ul vă propulsează la mii de metri deasupra văilor și pășunilor și duce la o punte de observare aflată la 45 de metri în gol. Să stai acolo este cu siguranță amețitor dar uimitor de frumos. De la văile și râurile de dedesubt până la straturile de roci și sutele de ciori gulerate, acest traseu prietenos și familiar nu poate fi ratat. Oamenii cu frica de înălțime vor găsi inima pompând în piept, dar nu este o modalitate mai bună de a cuceri această frică decât să ajungă pe First Cliff. 

Să stai acolo sus pe platformă e un lucru dar să zbori deasupra e altul. După ce ai făcut traseul Cliff Walk, te poți întoarce la telecabină de unde puteți pleca spre First Flyer. Este un zipliner (o tiroliană) suspendată la 50 de metri deasupra pajiștilor alpine, și vă rotește prin aer la 80 km/h. Treceți prin 800 de metri de linie de cablu în mai puțin de un minut, dar această grabă de adrenalină vă duce de la First la Schrekfield.

După ce ați zburat cu tiroliana, puteți să vă completați aventura până la poalele munților cu mountaincart-ul.

Mountaincart-ul este un echipament comic, cu care poți să te dai tot anul, indiferent de teren și de condiții meteo. Datorită scaunului ergonomic aventurierul trebuie să se concentreze doar asupra vitezei de deplasare. Este conceput în așa fel încât să asigure siguranța dar și distracția. Cartul nu este dotat cu pedale, deci poți să te bucuri de coborâre fără să depui efort. Are trei roți și un sistem de frânare care poate fi acționată atât din stânga cât și din dreapta, garantând astfel efectuarea de trucuri și drifting-uri.

Coborând platforma First Cliff by Tissot ar putea dura 10 minute, însă priveliștile vor face o impresie memoriei tale cât pentru o viață întreagă. Combină asta cu multe alte aventuri pe care le poți face în Grindewald, și această vacanță vă va face să visați la munți și pajiști ani de zile.

Elveția este o țară cu adevărat specială, cu un nivel de trai foarte ridicat, și consecință, o țară extrem de scumpă. Dacă elvețienii de acum un secol își mulgeau vaca liniștiți, cei de azi continuă să "mulgă" pe turiști. Cu siguranță cei care ajung aici nu regretă nicio zi trăită în această țară.

O țară care a reușit să facă din turism o artă.

Elveția este un tărâm al contrastelor și al frumuseților desăvârșite.

 

Alice Siminiceanu

share with facebook

Adauga comentariu

0 comentarii