• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google+
  • Blogspot
< Inapoi

Modificari in sfera auto din anul 2015
19.01.2015

Poza 1Soferii se tem ca vor plati mai mult pentru RCA si ca despagubirile primite vor fi mai mici pe parcursul anului 2015.

 

 

Lipsa finantelor înregistrata de companiile de asigurari determina recompensarea întârziata si incorecta a clientilor. Din aceasta cauza, Autoritatea de Supraveghere Financiara vrea sa oblige aceste companii sa nu mai vânda polite în pierdere. Mai mult, cresterile preturilor nu pot fi înregistrate decât o data pe an si trebuie sa fie anuntate din timp. Autoritatile sustin ca în acest moment companiile de asigurari auto vând polite în pierdere cu 30%, astfel ca nu au bani sa repare masinile. Pentru a elimina astfel de situatii, Autoritatea de Supraveghere Financiara doreste sa schimbe regulile începând cu prima luna a anului 2015. Vicepresedintele ASF a declarat ca în raport cu media europeana, tariful RCA va creste în prima jumatate a anului.

 

Poza 2 

Pretul asigurarilor a crescut deja cu aproximativ 50 % din pricina problemelor financiare înregistrate în anul trecut. Nici pentru anul 2015 previziunile nu sunt bune; asigurarile vor creste cu cel putin 30 %. Clientii sunt însa nemultumiti si spun ca asigurarea obligatorie nu îi scuteste de neplaceri, desi pretul acesteia creste permanent. Multi se trezesc în situatii imposibile, dupa ce au fost loviti în trafic. Nu primesc deloc despagubiri de la compania care a emis polita vinovatului, sau banii sunt prea putini fata de pretul reparatiei. Asa ca platesc ei, ori îsi repara masina în baza asigurarii facultative.

 

Cresterea pretului nu este singura schimbare care se va înregistra. Soferul care îsi distruge masina va fi despagubit la valoarea de piata, care va fi stabilita în functie de anumite pagini web de specialitate sau cataloage din domeniul auto. Service-urile sustin ca soferul ghinionist va pierde bani.

 

Magdalena Gliga

share with facebook

Adauga comentariu

0 comentarii