• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google+
  • Blogspot
< Inapoi

Aston Martin, “un brand auto legendar”
18.02.2015

Poza 3Exista masini care au fost fabricate doar pentru a satisface nevoia consumatorului de a se deplasa. Însa exista si o alta categorie, cea a masinilor fabricate pentru a stârni admiratie si invidie si pentru a face istorie în domeniul auto. În cea din urma categorie se încadreaza cu siguranta si brandul auto Aston Martin. Ce este Aston Martin si care sunt caracteristicile care il fac sa  fie un brand legendar? Îti spunem noi în cele ce urmeaza.

 

 

Aston Martin este un brand auto de lux din Marea Britanie. Compania a luat nastere în anul 1913, iar parintii ei au fost Robert Bamford si Lionel Martin. De-a lungul timpului, Aston Martin a schimbat mai multi proprietarii. În anul 1991, Aston Martin este cumparat de Ford, iar în 2007 acestia din urma vând actiunile catre doua companii din Kuwait, Investment Dar si Adeem Investment Co, Ford pastrând doar 10%. Cuvintele dupa care au fost fabricate modelele Aston Martin sunt Power, Beauty, Soul (Putere, frumusete, suflet), iar acestea contureaza perfect ”portretul” brandului.

 

 

Modele Aston MartinPoza 1

De-a lungul timpului au fost proiectate si fabricate mai multe modele Aston Martin. Printre cele mai faimoase se numara Aston Martin Rapide, Vantage si DBS (înlocuit ulterior de superbul model Aston Martin Vanquish).

 

 

Aston Marin Rapide

Aston Martin Rapide este o masina de lux, cu patru usi, ale carei caracteristici mecanice si de design sunt menite sa reprezinte perfect brandul sport de lux. Desi multi competitori sunt cârcotasi si spun ca masina nu are suficient spatiu pentru 4 adulti, Aston Martin Rapide S este destul de spatios...în ciuda aspectului impresionant si luxos. Si din punct de vedere tehnic, ultimul model Rapide exceleaza. Motorul V12 de 5.9 litri este capabil sa produca 550 de cai putere, iar designul masinii ne trimite cu gândul la un model elegant, demn de covorul rosu. Pretul de pornire al masinii începe de la 130.000 de lire sterline si creste în functie de specificatii.

 

Aston Martin Vantage

Versiunile anterioare Aston Martin Vantage beneficiau de un motor V8 care producea 420 cai putere în cazul modelului de baza si 430 cai putere în cazul lui Vantage S Roadster. Ultimul model scos pe piata din aceasta clasa este  Vantage V12, care beneficiaza de un motor V12 care va produce 510 cai putere. Cresterea de putere este cu adevarat impresionanta, iar designul propus este fabulos. Vantage S, ultimul model, are un pret de pornire de aproximativ140.000 de lire sterline si poate ajunge pâna la 160.000 , în functie de dotarile alese pentru masina.

 Poza 2

Aston Martin Vanquish

Aston Martin Vanquish, înlocuitorul lui DBS, are sub capota un motor V12 de 5.9 litri care produce 565 cai putere si 620 Nm. Acest model va putea accelera de la 0 la 100 km/h în aproximativ 4.1 secunde, iar viteza maxima atinsa va fi de 295 km/h. Atât designul interior cât si cel exterior, au linii fine si elegante iar dotarile masinii sunt modern si exclusiviste. Pretul de pornire al acestui model este de 189.995 lire sterline si creste în functie de caracteristicile alese pe langa modelul de baza. Cei de la Aston Martin spun ca este cel mai spectaculos model pe care l-au fabricat pâna în acest moment.

 

Magdalena Gliga

 

 

share with facebook

Adauga comentariu

0 comentarii