• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google+
  • Blogspot
< Inapoi

Programul Rabla
05.03.2015

Poza 1Tot mai putini români îsi cumpara masini cu tichetele oferite de AFM

 

Conform informatiilor transmise de AFM (Administratia Fondului pentru Mediu ), care se ocupa de aceste finantari, pe parcursul anului 2014 au fost casate mai mult de 20.000 de automobile vechi si s-au decontat de tichete pentru cumpararea unui automobil nou .

 

Din totalul cetatenilor care au obtinut tichetele de reducere în cuantum de 6.500 de lei pentru achizitionarea unui autoturism nou, prin casarea celui vechi, doar o treime din ei au si folosit aceste tichete.

 

 

Ceilalti, mai mult de 11.000 de persoane, au preferat sa cedeze aceste tichete. Cei aflati în aceasta situatie sunt majoritatea persoane fizice care au predat automobilul mai vechi de 8 ani, dar nu au avut posibilitatea de a achizitiona o masina noua.

 

În plus, pe lânga contra valoarea tichetului de casare, AFM precizeaza ca au fost acordate si eco-bonusuri de 500 RON, pentru a încuraja achizitionarea autoturismelor prietenoase cu mediul înconjurator. Mai mult,  pentru cumpararea autoturismelor noi care sunt încadrate în norma de poluare Euro 6, a masinilor al caror motor genereaza o cantitate de emisii mai mica de 100g CO2 /km sau a unui autoturism nou cu sistem hibrid de propulsare au fost acordate câte doua eco-bonusuri ( în situatia în care au fost cumparate masini având cel putin doua din aceste caracteristici).

 

Care va fi situatia în 2015?

În proiectul programului Rabla pentru anul acesta este prevazut ca tichetul de reducere de 6.500 de lei sa poata fi în continuare transferat, iar valoarea eco-bonusului va creste anul acesta de la 500 la 1.500 de lei.Bugetul alocat anul acesta pentru Rabla va fi de 200 de milioane de lei, cu 33 % mai mare decât anul trecut. 

share with facebook

Adauga comentariu

0 comentarii