• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google+
  • Blogspot
< Inapoi

Bicker’s Week
16.10.2015

[ La sfârșit de vară în România, motocicliștii își fac de cap în America ]

 

Poza 5

 

Câteva lucruri despre lumea auto din America v-am relatat în cadrul unui material publicat în acest număr al revistei AutoElite.ro. Nu puteam însă să uităm de iubitorii de motociclete, deși în România este perioada în care aceștia sunt nevoiți să își pună ”bine” bijuteriile pe două roți, până în vara anului 2016.

 

În Ocean City, un orășel american din statul Maryland, perioada 18-23 septembrie a fiecărui an este marcată de Bicker’s Week, în traducere liberă, Săptămâna Motocicliștilor.

 

Poza 2

 

Ce reprezintă Bicker’s Week?

 

Săptămâna Motocicliștilor este unul dintre cele mai așteptate evenimente din finalul de sezon estival. Este săptămâna în care motocicliștii de pe coasta de Est a Statelor Unite ale Americii își dau întâlnire în mica insulă de pe ocean pentru a participa la diverse evenimente și parade organizate cu migală pentru ei. Pentru iubitorii de exponate pe două roți, evenimentul este un fel de Săptămâna Modei de la Paris pentru doamne, dacă luăm în vedere numărul fotografiilor și al publicațiilor scrise care își dedică întreaga atenție acestora.

 

 

Poza 4

 

Poza 1

 

Pe lângă nopțile zgomotoase, în care abia reușesc să adoarmă din pricina motoarelor nervoase ale motocicletelor, localnicii din Ocean City se bucură de o priveliște minunată. Sute, poate mii de motociclete defilează cu mândrie pe străzile de aici în fiecare zi. Cele mai frumoase (și probabil și cele mai scumpe) modele de Harley Davidson , Ducati, Honda sau Kawasaki fac paradă și gălăgie spre deliciul oamenilor care se strâng buluc să le privească și să le fotografieze. Printre aceștia mărturisesc că m-am numărat și eu. Deși nu sunt o iubitoare a acestora, a fost imposibil să nu îmi capteze atenția.

 

Festivalul motociletelor adună an de an mii de motocicliști, mândrii nevoie mare de motocicletele lor. Acești pot fi văzuți admirându-și unul altuia ”motorul”, discutând cu ardoare despre ultimele noutăți din domeniu și chiar făcând planuri pentru Săptămâna Motocicliștilor de anul următor, pentru că evenimentul are deja vechime. Am rugat un posesor să îmi permită să îi fac o poză și am profitat de oportunitate pentru a îl întreba ce înseamnă pentru el Bicker’s Week.

 

 ”Este săptămâna în care îmi întâlnesc prietenii din toate colțurile țării, pentru a discuta despre pasiunea noastră comună, motocicletele. Din aprilie până în noiembrie nu îmi folosesc mașina deloc, așa că trebuie să fiu la curent cu tot ce este nou în domeniu. Este al patrulea an în care vin în Ocean City și în ficare an am condus o altă motocicletă. Este ca un drog pentru noi, după ce o deții pe prima, fie vrei să o îmbunătățești, fie te decizi că îți dorești una mai bună...” spune Mike J., care vine an de an tocmai din Boston, special pentru acest eveniment. (traducere din limba engleză)

 

Organizarea este ca la carte, zeci de companii care vând servicii sau produse pentru aceștia și-au instalat corturile cu mostre și oferte de top, iar mașinile au devenit o raritate pe stradă. Cât despre motocicliști, printre aceștia se numără și zeci de doamne, care se întrec cot la cot cu domnii, conducând motociclete la fel de puternice, dar puțin mai cochete, în culori vesele.

Magdalena Gliga

Magdalena Gliga

share with facebook

Adauga comentariu

0 comentarii