• Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google+
  • Blogspot
< Inapoi

De vorbă cu Paul Herinean
21.12.2015

Poza 2Paul Herinean ne-a spus că îi este dor să se plictisească. Vi se pare ciudat acest lucru? După ce veţi citi interviul, veţi vedea că este cât se poate de normal. Activităţile lui zilnice se impart între managementul clubului World Class, clase de fitness şi personal training, iar seara  este soţ şi tată cu normă întreagă. Şi da, ziua lui Paul are tot 24 de ore! Astfel că orice este posibil, atât timp cât este motivaţie.

 

 

  1. Bună Paul. Îți mulțumim că ai fost de acord să ne oferi un interviu. Spune-ne, te rog, cum arată o zi obişnuită din viaţa ta. Sunt convinsă că eşti foarte ocupat şi că nu ai timp să te plictiseşti.

 

Bună ziua! Mi-e dor să mă plictisesc câteodată. 

Sunt o persoană foarte activă şi e adevărat că nu am timp să mă plictisesc. Sunt destul de implicat cu jobul şi acasă cu familia mea.

O zi din viaţa mea trece repede. Cel puţin eu asa am impresia. Alarma sună la 7:00. De la 8:00 la 10:00 sunt antrenor personal, restul zilei mi-o ocupă funcţia de Club Manager, iar seara sunt instructor şi predau clase de group fitness.

Într-un final ajung şi acasa unde sunt soţ şi tătic. Ziua mea se termină aproape de miezul nopţii, după ce doarme fetiţa mea.

 

 

Ce înseamnă pentru Paul Herinean ”un stil de viață sănătos”?

 

O frecvenţă bună a antrenamentelor, alimentaţie echilibrată, un roman istoric şi linişte acasă.

 

Din experiența ta de până acum, crezi că sunt românii mai deschiși spre un stil de viață mai sănătos? Sau suntem încă în faza în care se merge la sală pentru a da check-in, iar dietele cele mai bune încep de luni? 

Din ce am vazut eu pana acum, am evoluat mult pe partea de fitness. Mişcare se face mai des, problema încă rămâne alimentaţia. Cred că încă suntem la capitolul dietele cele mai bune încep după sărbători.  J

Poza 1

 

Cât de important este să implementezi unui copil încă de când e mic acest imbold de a face sport? Este valabilă și în acest caz afirmația: obiceiurile (sănătoase, în acest caz) vechi mor greu?

 

Sunt tatăl unei fetiţe de 1 an. Pentru mine personal este foarte important, mai ales că am făcut sport de mic şi ştiu cât de mult m-a ajutat. Nu aş obliga un copil să facă sport. Trebuie asociată ideea de sport cu ceva plăcut. În acest caz, obiceiurile vechi erau educaţie fizică la şcoală sau sportul de performanţă. Acum conceptul de sport e diferit pentru copii, iar părinţii sunt mult mai implicaţi. Se merge către ce le place copiilor mai mult.

 

 

Gustările între mese pot fi cauza kilogramelor în plus uneori. Dă-mi exemplu de gustare sănătoasă, care pe tine te ajută?

 

Oleaginoasele mă ajută pe mine. Caju, alune de padure, migdale. Să fie crude. În combinaţie cu un fruct sunt ca un combustibil. Dar nu între toate mesele. 1-2 gustări/zi sunt suficiente pe lângă 4-5 mese principale.

 

Se spune că o oră dormită înainte de miezul nopții  este egală cu două dormite după miezul nopții. Cât de important este somnul într-un stil de viață sănătos?

 

Somnul şi recuperarea sunt esenţiale. Fac parte dintr-un ciclu important pentru un stil de viaţă sănătos. Avem nevoie de odihnă atât fizic, pentru recuperare, cât şi psihic, pentru sanatatea mintală.  J

 

Care a fost motivatia care te-a susținut pe tine în toți acești ani?

 

Practic sport de peste 20 ani. E clar că m-au motivat multe lucruri. Când făceam sport de înaltă performanţă mă motivau rezultatele şi competiţiile. A fost o perioadă când motivaţia principală era să arat bine. Dupa ce am descoperit plăcerea de a face sport şi mişcare, scopul principal a fost să inspir cât mai mulţi oameni şi să fiu un exemplu.

 

Ești instructor de fitness la World Class. Spune-mi 3 trei lucruri pe care un antrenor trebuie să le facă pentru clienții săi..sau împreună cu ei. Lucruri obligatorii, să le spunem așa.

 

Experienţa mea ca şi antrenor personal şi instructor de grup m-a învăţat multe.

Foarte important este ca antrenorul să stabilească un obiectiv clar împreună cu clienţii, să fie un bun psiholog şi nu în ultimul rând, motivaţia şi execuţia corectă a exercitiilor sunt esenţiale.

 

 

 Poza 3

 

Consideri că oamenii au rezultate mai bune atunci când lucrează în grup sau antrenamentul este mai eficient atunci când este personalizat?

 

P.H.: Antrenamentul unu-la-unu este cel mai eficient în atingerea obiectivelor. Clasele sunt si eficiente, dar din nou ai nevoie de sfatul unui antrenor. El te poate ajuta să-ţi faci un program al antrenamentelor de grup pentru rezultate mai bune. Totul depinde de obiective si de motivatie. La antrenamentele personale contează foarte mult motivaţia antrenorului, iar la grup avem elementul foarte cunoscut al competiţiei.

 

Care poziție crezi că ți se potrivește mai bine, cea de manager de club sau cea de instructor sportiv?

 

Încerc în permanenţă să găsesc un echilibru între cele două. A conduce şi a preda. Iubesc sportul, dar sunt bun şi cu numerele. Pot să zic că poziţia de instructor mă ajută foarte mult în relaţia cu membrii din ambele cluburi. Mai degrabă primesc sugestii decât reclamaţii şi feedback-ul e mult mai clar.

 

Există vreun instructor de fitness alături de care ți-ar plăcea să lucrezi? Sau un instructor pe care îl admiri, prin prisma succesului de care se bucură la nivel mondial?

 

La World Class am ocazia să lucrez în permanenţă alături de cei mai buni instructori. Îi admir pe mulţi dintre ei, care de-a lungul carierei mele m-au ajutat să mă dezvolt şi să ajung unde sunt acum. Avem câteva nume cu rezonanţă alături de care am avut onoarea să predau, să colaborez şi mă bucură succesul lor.

 

Cum a fost anul care tocmai se încheie pentru tine și care îți sunt planurile pentru anul 2016?

 

Întotdeauna mi-au plăcut provocările şi oamenii curajoşi. Anul 2015 a fost unul plin de trăiri şi împliniri pe toate planurile.  Anul viitor e un mister, dar am aşteptări mari şi sper să fie cel puţin la fel de interesant. Am nevoie în continuare de susţinere din partea familiei, sănătate, răbdare şi acelaşi curaj cu care am abordat provocările şi unele schimbări.

 

 Poza 4Dat fiind că interviul va fi publicat într-o revistă auto, nu putem să omitem acest subiect din discuție. Spune-ne te rog, este mașina pentru tine un obiect care îți ușurează viața sau ai o pasiune pentru asta?

 

Avînd în vedere situaţia mea, e o necesitate. Dar apreciez o maşină frumoasă, dotată, comfortabilă şi îngrijită.

 

Ai vreun brand auto favorit? Sau exista vreun model pe care îți dorești cu ardoare să îl deții?

 

Am o slăbiciune pentru maşinile sport exotice. Porsche îmi face cu ochiul.

 

Îți mulțumim! În final, te rugăm să transmiți câteva gânduri cititorilor revistei AutoElite.ro!

 

Având în vedere că se apropie sărbătorile, doresc să le urez tuturor cititorilor şi nu numai Sărbători Fericite. Să aveţi ca obiectiv pentru noul an mişcarea pentru sănătate şi stare de bine.

 

Magdalena Gliga

share with facebook

Adauga comentariu

0 comentarii